Mevrouw J.V.H. is geboren op 3 maart 1920 te Antwerpen en in Woonzorgcentrum Melgeshof overleden op 25 juni 2014. Haar asuitstrooiing vond plaats op vrijdag 4 juli 2014 op begraafplaats Schoonselhof. Dichter van dienst was Reine De Pelseneer.

94 jaar werd mevrouw J.V.H. De laatste jaren van haar leven dementeerde ze, maar nog steeds was ze een rustige, lieve dame, altijd vriendelijk – weet de verpleging van het woonzorgcentrum te vertellen. Ze hield van genegenheid en knuffels op haar kamer, die ze mee in bed nam om te slapen. De kinderloze mevrouw J.V.H. die ooit een man en haar vader liefhad, maar het de laatste jaren met pluche moest doen.

Zachtelijk
(voor J.V.H.)

Er woonden zachte dieren in je
hart en in je hoofd raakten beelden
als rafels van pluche met zinnen
verward. Maar jij voelde al

wat een ander in woorden verstond
en je geloofde geheid dat het leven uit meer
dan het leven bestond. Er is een vader

die met warme armen naar je wenkt.
Dus ga nu maar. De dood knuffelt
vaak milder dan men denkt.