Mevrouw M.D. is geboren op 6 maart 1942 te Massenhoven en in het woonzorgcentrum De Gulden Lelie te Antwerpen overleden op 27 december 2014. Haar asuitstrooiing vond plaats op donderdag 15 januari 2015 op begraafplaats Schoonselhof. Mevrouw M.D. had nog één zoon die herhaaldelijk telefonisch en schriftelijk op de hoogte is gebracht van het overlijden maar niet wenste te reageren. Dichter van dienst was Reine De Pelseneer.

Memorie
(voor M.D.)

Je vierde nog één keer
kerst, dacht aan vroeger
feestgedruis en rijmde de geur
van gebraad aan de tafel van thuis.

Flarden van verhalen, een stem
die zere plekken zalft en soms
te veel geheimenis. Geheugen
vormt een tweeling met gemis.

Maar jij kalkte je dromen hevig
wit en nam de stille stille nacht
voor lief. Het sneeuwde
op de dag dat je stierf.