Meneer J.V.W. is geboren op 27 juli 1938 te Wommersom en in woonzorgcentrum Vinck Heyman te Antwerpen overleden op 27 augustus 2016. Zijn begraving vond plaats op dinsdag 6 september 2016 op begraafplaats Schoonselhof. Meneer J.V.W. leed aan dementie, van hem was verder niets bekend. Er werd voor een begraving gekozen opdat mogelijke nabestaanden een bezoek kunnen brengen. Dichter van dienst was Yella Arnouts.

Woorden

Men zegt: ik kwam uit Wommersom.
Alsof ik een som van zomers ben geweest.

Men zegt: het stormde in mijn hoofd.
Alsof niet iedereen wacht, op licht.

Men zegt: ik woonde in een zorgtehuis
met lommerrijke bomen. Een onbekende

keek naar me om, knikte, als een vriend
vond hij de dingen die onvindbaar leken.

De hitte die me kuste, zegt men, was augustus.
Dood, nog zo’n woord dat u kunt zeggen.

Ik zeg dat niet, ik ben -, ik werd een lied.