Het Maagdenhuismuseum en OCMW Antwerpen brengen een literair-muzikale avond in woord en klank met de dichters van ‘De eenzame uitvaart’. Daarna gaat het tijdens een panelgesprek over vereenzaming en identiteit. Tussendoor zorgen de prachtige, sfeervolle klanken van jazz-saxofonist Ben Sluijs voor een intieme sfeer.

Donderdag 27 oktober 2016 om 20u00 in het Maagdenhuismuseum (Lange Gasthuisstraat 33, 2000 Antwerpen). Tickets kosten 7 euro. Je betaalt de avond zelf aan de balie. Reserveren is mogelijk via tel. 03 338 26 20 of maagdenhuismuseum@ocmw.antwerpen.be

Programma

  • 20 uur: verwelkoming door Daniel Christiaens, conservator van het Maagdenhuismuseum en introductie dichters door Vanessa Broes.
  • 20.15 uur: voordracht gedichten in het kader van ‘Eenzame Uitvaart’ (met Maarten Inghels, Charles Ducal, Joke van Leeuwen en F. Starik).
  • 21 uur: panelgesprek rond vereenzaming en identiteit (met Maarten Inghels, F. Starik, Peter Mangelschots, Inge van Kerckhoven en prof. dr. Danielle Dierckx, verbonden aan OASeS, een onderzoekscentrum binnen het Departement Sociologie aan de Universiteit Antwerpen).
  • 21.35 uur: mogelijkheid tot een rondleiding in het museum ‘Over arm en rijk’ (30 min), het Maagdenhuis en zijn historische context binnen de armenzorg in Antwerpen.

Muzikale begeleiding door de Nederlandse jazz-saxofonist Ben Sluijs.